Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Egyesület és támogatások

Hogyan szerezz évi 600 000 Ft-ot triálra?

 

A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád, ráadásul minimális, évi 1-2 nap adminisztrációval megoldható minden papírmunka.

 

Tisztázzunk az elején néhány kérdést:

 

  1. Nem fog magától menni, foglalkoznod kell vele, sőt, lehet, hogy új dolgokhoz is értened kell majd egy kicsit
  2. Igen, menni kell utána. Dolgozni kell vele, munkaórákat kell szánni rá. Rossz esetben egy évben egy egész heted elmegy majd rá, napi nyolc órában. Az 40 óra egy héten. Kérdezhetek valamit? Mennyi is a jelenlegi órabéred? ...
  3. Lehet, hogy olyan dolgokat is csinálni kell majd, amire azt mondod: ehhez nincs kedvem, én ehhez nem értek. Megnyugtatlak: más sem értett hozzá. Belekezdett, és csinálta. Tudod, mi különbözteti meg a profit és az amatőrt? A profi akkor is megcsinálja, ha nincs kedve hozzá, az amatőr pedig akkor sem, ha van.
  4. Befektetés nélkül nincs nyereség. Ezt az alapszabályt még a világon senki sem tudta felrúgni. Persze, hallani párna alá dugott könyvekről, melyekből a tudás álmodban a fejedbe mászik, és biztos neked is voltak már „én nem tanultam semmit, de 5-ös lett” osztálytársaid. Kérlek, ne higgy ezeknek. Igen, lesz könyvelési díj. Igen, venni kell illetékbélyeget is. Még a telefonszámlád is több lesz egy ezressel. De kérlek, ne vedd el magadtól az esélyt, hogy minden évben kapj 400-800 ezer forintot azért, hogy a triállal foglalkozz(amit amúgy is csinálnál).   

 

Ha úgy érzed, ez nem Te vagy, ez nem a te világod, ne olvasd tovább ezt a cikket. Zárd be ezt az ablakot, nyiss egy FB-ot, vagy olvass híreket a hvg-n, vagy menj, biciklizz egyet. Minden jót!

 

Itt vagy?

 

Szuper! Kezdjük!

 

Bevezetés

Minden évben az EMMI több pályázatot is kiír civil szervezeteknek (egyesületeknek). Nekünk kettő érdekes:

  1. Szakmai Program
  2. Működési támogatás

A két forrás összesen 5 000 000 Ft értékű támogatást nyújthat, jellemzően ennek egy részét szokták odaítélni. Ezekere kell pályáznod. Fontos tudnod, én nem garantálhatom, hogy nyersz, de ha minden évben beadod mind a kettőt, akkor 3 év átlagában valószínű, hogy kijön a 400-800 e Ft/év összeg. Mielőtt megijednél, végig megyünk lépésről lépésre, mit és mikor kell csinálnod.

 

Első lépés:

Csinálj egyesületet! Egyesületet csinálni Magyarországon szög egyszerű feladat:

Legyen tíz alapító tag, akik lehetnek rokonok, barátok, sporttársak.

Kell egy alapszabály. Ez általában minden bíróságon más formátumú. Ha írsz egy emailt, szívesen elküldöm a sajátunkat mintaként, de még jobb, ha a helyi bíróságtól kérsz egy mintát, vagy valakitől, akiről tudod, hogy nemrég csinált.

Ezután kell egy alakuló közgyűlés, ahol megválasztjátok az elnököt, alelnököt, pénzügyi ellenőrt (kérésre átküldöm). Ha ez megvan akkor fogod magad, és besétálsz a bíróság civil szervezetekkel foglalkozó osztályára a következő dokumentumokkal:

1: alapszabály

2: alakulóközgyűlés jegyzőkönyve

3: jelenléti ív (a tagok neve, címe, szül. Dátuma, aláírása-kérésre küldök mintát).

 

Ezután pár hét néma csend, majd egyszer csak kapsz a bíróságtól egy levelet, hogy mi nem jó. Szinte kizárt, hogy elsőre elfogadják, még akkor sem, ha egy tegnap beadottról másoltál mindent. Felesleges kérdéseket feltenned, így van, fogadd el. Ezután megcsinálod a módosításokat, amit kérnek, és beadod újra. HA szerencséd van, elfogadják, ha nem futsz még egy kört. Ez kb. 2 hónap. Mivel karácsonykor nem dolgoznak, nyáron bírósági szünet van, és egyébként sem túl gyorsak, elképzelhető, hogy ez az idő hosszabb lesz.

 

MEGJÖTT A VÁRVA VÁRT LEVÉL! Bejegyezték az egyesületet!!! Szuper, van egy kivonatod, amin rajta van, hogy te vagy az elnök, és egy nyilvántartási szám.

 

Hónod alá csapod ezt a végzést, valamint az alapszabályt, berakod a kocsiba azt a személyt, aki a pénzügyi ellenőr lett, és elmentek a bankba számlát nyitni. Célszerű olyat keresni, ahol az első év ingyenes (BB).

 

Ezután kerestek egy könyvelőt. Korábban kár keresni, tudom, fogják mondani, hogy sokat segít, de nem így van. Nem tud, mert a könyvelő nem jogász, nem is bíró. Csináld, járd ki nyugodtan magadnak. Annál többet tudsz a világ ezen oldaláról! Ha nincs könyvelőd, kérdezz körbe FB-on, és addig menj, amíg nem akad valaki, aki 3000 ft/ hónapért megcsinálja. Most megmondom, hogy évi egy alkalommal kell benyújtani bevallást, szóval ezért az összegért pontosan 2 órát fog az egyesületeddel foglalkozni... úgyhogy alkudj bátran. Ha vagytok 10-en alapító tagok, akkor egy évben mindenkire 3600 ft jut... Cserébe a későbbiekben kapott javakból mindenki részesülhet, ill. Ha családban marad a grundolás, akkor ennyivel biztos támogatnak az ősökJ A könyvelőt kérdezd meg, hová kell bejelentkezned (NAV, KSH), és menj el, töltsd ki azt az A4-es lapot, mait kérnek. 1 nap rámegy, de el kell intézni.

 

EGYESÜLET KÉSZ! PÁLYÁZZUNK!

 

Fontos lenne, hogy még idén be legyen jegyezve az egyesület, mert akkor a 2017-es éved már egy lezárt évnek minősülne, és amikor 2018 január-februárban kijönnek a pályázatok, már be is tudnád adni! Ebből nem az a tanulság, hogy úgyse lesz meg addig, bele se kezdek, hanem hogy MÁRIS HOZZÁLÁTOK!

 

Keresni kell pályázatírót. 2017-ben ha eldobsz egy követ legalább 3 pályázatírót talál el. Ha mindezek ellenére nem találnál helyben, nekünk van egy tök jó, akinek csak akkor kell bármit is fizetni, ha nyert a pályázat. Ha Neked csak pénzért (fix összeg előre kifizetve) vállalják, akkor keress meg, megadom az elérhetőségét.

Mire pályázhatsz?

  • Eszközök beszerzése az egyesületnek (alkatrészek, triálbicikli)
  • Gyerekeknek nyári szünetben biciklizést oktatsz
  • Triálversenyt szervezel
  • Ill. Bármi, ami az egyesület tevékenységével, vállalt feladataival összefügg, és szívesen eltöltessz vele egy hetet jövő nyáron 600 000 ft-ért. J

 

 

Ha kérdésed van, hívj, segítek.

Kell vele dolgozni, de nem bonyolult, csak az emberek nagy többsége (gondolom te is) kevés rutinnal rendelkezik ebben a témában. Ne ijedj meg, kezd bele, csináld, és érj el sikereket ebben is!

Ui.: Minél hamarabb kezded el, annál hamarabb kész lesz!

 

Kapcsolat:

+36 30 285 7421